Lengyel Gábor (LGD-kályha)

lengyelgabor@gmail.com
+36-30-3750990
www.lgd-kalyha.hu
facebook.com/lgdkalyha.hu
1037, Budapest, Kunigunda útja 34.

Bemutatkozás

2012 óta foglalkozom kályhák, kandallók, kemencék építésével. Korábban biológusként dolgoztam, de a külföldre költözés helyett inkább úgy döntöttem kitanulok egy szakmát, amelyet itthon, akár vidéken élve is művelhetek és a kreativitásom kiélése mellett még hasznos is mások számára. Így lettem kályhaépítő. Döntésemet nem bántam meg, még akkor sem, ha elsőre úgy tűnik a doktori címemnek nincs értelme kályhaépítőként. Igenis van, de erről inkább személyesen ;).

Érdeklődésem központjában – nem túl meglepő módon – mindig is a környezetbarát, innovatív technológiák álltak, ugyanakkor kiemelt figyelmet fordítottam a hagyományos technológiák megismerésére is.

Nagyon izgalmas kályhák születtek ennek köszönhetően, mint például a referenciáim között bemutatott zöld színű, népi cserépkályha. Ez a kályha kívülről teljesen autentikus, fatüzeléses kemencében gyártott kályhacsempékből épült, ugyanakkor a belső szerkezete a 21. századnak megfelelően a legmodernebb technológiát tartalmazza: minőségi, csak samottból felépített mag, Ortner ökotűztér, légréses (kéthéjú) építési mód, direkt külső levegőbeveztés stb.

Kéthéjú (légréses) kályhák, hőtárolós kandallók építése tartozik fő tevékenységeim közé, de nyaranta szívesen vállalom kemencék, kertikonyhák kivitelezését is.

A tervezés során a kályhák méretezése mellett 3D látványterveket is készítek, így megrendelőim már azelőtt megnézhetik az otthonukba tervezet kályhát/kandallót, mielőtt nekiállnánk az építésnek.

Működési területem főleg Budapest és Pest megye, de családom révén a Balaton-felvidéken, és Vas megyében Sárvár környékén is vállalok munkát.

Képviselt gyártók – alkalmazott technológiák

Kályhacsempék

Kandallótűzterek és kályhák

  • Benkel
  • Hoxter
  • Kratki

Tűztérajtók

Építőanyagok, tűzterek

  • Ortner
  • Grenaisol

Referenciák

Kapcsolatfelvétel

Az alábbi űrlap kitöltésével közvetlenül kapcsolatba léphet Tűzvilág Partnerünkkel.
Kérjük vegye figyelembe, hogy a kapcsolati űrlap nem árajánlat kérésre szolgál. Az árajánlat kidolgozása egy tervezési-egyeztetési folyamat része, azt előre megadni a helyszín és a feltételek ismerete nélkül nem lehet.

[recaptcha]